2012.08.14.
10:45

Írta: Szilágyi Virág

Milyen is lesz a ház?

Tervek

A tervezőkhöz 2011 februárjában jutottunk el. Sajnos elkövettük azt az alapvető hibát, amit SOSEM szabad, kiejtettük azt a szót a szánkon, hogy "ráér". Nyár végén akartuk kezdeni az építkezést, gondoltuk, hogy bőven időben vagyunk. Sajnos, ezzel a tervezők is így voltak. Mindig akadt sürgősebb feladat, és nagyon nagyon lassan haladtunk. Május végére szerencsére elkészült a végleges koncepció.

Nagyon nehéz volt az igényeinket a pénztárcánkhoz igazítani, és még mindig nem tudjuk, mennyire sikerült. :)

Mindenképpen szerettünk volna garázst, ahonnan be lehet jönni a lakás részbe, gardrób szobát és tárolót, konyhaszigetes konyhát, ami egy légtérben van a nappalival, több szobát, két mosdót... És mindezt 100-120 m2-en. Sajnos ez lehetetlen, de ki lett hozva a maximum.

alapr.jpg

A hálószobából egy külön gardrób szoba nyílik, amit a folyosóról is meg lehet majd közelíteni (praktikus lesz, hogy a frissen mosott ruhákkal ne kelljen a hálón átrohangálni). Természetesen terveink között az szerepel, hogy jó pár év múlva, mire a második gyereknek is külön szoba kellene, már egy nagyobb házba költözünk. Ha ez mégsem jön össze, a gardrób szoba falát közelebb lehet tenni a hálóhoz, és így a gardróbból egy 3. gyerekszoba is kialakításra kerülhet.

A konyhából egy elhúzható üvegajtón keresztül egyből a kertbe léphetünk, így jó idő esetén a teraszon lehet tálalni a finom ebédet.

Kívülről is minimál dizájnosra akartuk venni a figurát. Sajnos Csobánkán nem megengedett a lapos tető (meg kell tartani a faluképet, és nem illene az arculathoz), de a napkollektorok miatt (állítólag!) a bizonyos dőlés szög kifejezetten ajánlott is. És mivel a fűtésünk napkollektor és hőszivattyú kombinációval lesz megoldva, így kapóra is jött a ferde tető.

A látványtervek bejegyzés alatt láthatjátok hogy is fog kinézni kívülről.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr754711448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lierin 2016.10.09. 19:21:46

Szia! :)

Bár nem mai a blog, érdeklődéssel olvasgatom, mert mi is építkezés előtt állunk.

Ha nem haragszol, lenne egy nagyon-nagyon indiszkrét kérdésem, majd eldöntöd, válaszolsz-e :) Az első bejegyzésedben azt írtad, hogy a telekár fele sem volt meg, de megoldottátok. Ebből arra következtetek, hogy lényegében 0 forinttal vágtatok bele az építkezésbe.

Bevallom, nem tudom elképzelni, 0 forintból hogy jutottatok el odáig, hogy házat építsetek :) Mi kb. 15-16 millió forinttal kalkulálhatunk (a telek már megvan), a többi hitelből megy majd és még így is nagyon bizonytalanok vagyunk, hogy jutunk a ház végére...

Muszáj megkérdeznem, hogy mertetek belevágni vagy hogy oldottátok meg a dolgot végül :)

Szilágyi Virág 2016.10.12. 18:20:48

Szia! A telek árat családi segítséggel/kölcsönökkel oldottuk meg. Szóval lényegében volt egy telkünk és úgy vágtunk bele. Ha olvastad a blogot láthatod, hogy építőipari vállalkozásunk van, tehát így olcsóbban tudtunk kijönni, mert saját emberekkel dolgoztattunk magunknak ugye haszon nélkül. Ez lényegében már elég jó ár volt, viszont a bank a piaci árakkal számolva finanszírozta meg az építkezést. Így sikerült nekünk egy telek önerővel felépíteni és berendezni a házat. Sok sikert kívánok nektek!
süti beállítások módosítása