2012.12.22.
13:28

Írta: Szilágyi Virág

Zárható a házikó

Egy kicsit később érkeztek a nyílászárók, mint ahogy azt vártuk, így tovább csúsztak a munkálatok. Sajnos a hideg fagyos idő miatt a villanyszerelési és vizes munkálatokat nem tudták csinálni, mert bent a házban is mínuszok voltak.

Hétfőn végre valahára megérkeztek az ablakok, a bejárati ajtó és a garázskapu is.

Bejárati ajtó belülről

utolsó 001.jpg

Bejárati ajtó kívülről

utolsó 006.jpg

A bejárati ajtó és a garázskapu ugyanolyan antracit színű, mint a cserép és a csatorna. A garázskaput egy teljes napig szerelte össze két ember, olyan kis darabokban érkezett. Nagyon jó kis nyitó szerkezete van, én életemben nem hallottam még ajtót ilyen halkan nyílni és záródni.

A garázskapu

utolsó 007.jpg

Az ablakok keretét is ilyen antracit színűre szerettük volna kérni eleinte, de jóval drágább, mint a fehér. Végül fehéret rendeltünk, mert redőny lesz minden ablakon és a terasz ajtón is. A redőny alumíniumból készül majd, és az lesz ilyen antracit színű. És mivel a redőny tok és a keret az ablak elé fog lógni, így minden fehér ablaknak lesz egy antracit kerete.

Terasz ajtók

utolsó 003.jpg

Nem nagyon látszik így, mert szemből jön a fény, és még az ablakok mögött nem szedtük le a fóliákat, hogy ha esik, akkor ne az ablakok piszkolódjanak. Az egyik terasz ajtó toló ajtó, a másik pedig nyílik rendesen. Meglepő, hogy milyen szerkezetek léteznek, ekkora tömegű ajtó, csak úgy siklik a sínben.

Miután bekerültek a nyílászárók, zárhatóvá vált a házikó, így be tudtuk kötni az előző bejegyzésekből már ismert híres nevezetes kandallót is. Hihetetlen, hogy mennyire befűti az egész lakást. Hipp-hopp olyan meleget csinált, hogy el sem akartam hinni. Láthatóan gyorsabban száradnak így a falak.

Kandalló

utolsó 004.jpg

Ilyen a kandalló működő állapotban. Miután kicsit felfűtöttük a házat, jött is a villanyász, hogy kivésse a vezetékek helyét a falban, és elhelyezze a konnektorok és a kapcsolók dobozát.

Az elektromos vezetékek és konnektorok helye:

utolsó 002.jpg

Itt még csak a falon belüli védőcsövet láthatjátok, ezekbe lesznek behúzva a vezetékek. Nemsokára végez is a villanyszerelő a munkálatokkal, így a napokban be is kötik a riasztót. Bár egy hatalmas németjuhász és egy kedves szomszéd szemmel tartja az építkezést, a 21. században sajnos még ennél is jobban törekedni kell a biztonságra és vigyázni kell értékeinkre.

A múlt hét végén megrendeltük a házhoz való összes csempét egy lengyel cég webshopjából. Annyival olcsóbb volt a nagyon jó minőségű csempe, hogy bár lutri, hogy milyen is lesz a kiválasztott szín, belementünk. Tegnap meg is érkezett a szállítmány. Nagyon nagyon elégedettek vagyunk, ilyen jó minőségű és szép csempét még az exluzív fürdőszoba szalonokban sem mindig talál az ember. Megrendeltük a héten a laminált padlót is a szobákba. Sajnos ezek lerakása még várat magára, hiszen először a lépésálló szigetelés, majd a padló fűtés és végül az aljzatbeton következeik. Csak ezek után jöhet a burkoló. Nagyon várom már, akkor fog kiderülni, hogy mindent jól számoltam-e ki, elég-e a csempe, vagy rendelhetünk újra... :)

A ház kívülről

utolsó.jpg

Mielőtt még Kellemes Ünnepeket kívánnék, szeretnélek benneteket kedves olvasók megkérni valamire. Indultunk egy nyereményjátékban, ahol írni kellett egy beszámolót egy wellness hétvégéről. Az írásomat több száz közül a legjobb 10-be választották. Az első nyer egy hétvégét, és nagyon szeretnénk kipihenni az építkezés fáradalmait, ezért kérjük, hogy segítsetek nekünk. Egy like-ot szeretnénk kérni az alábbi linken található beszámolóra. Köszönjük szépen!

http://www.facebook.com/notes/m%C3%A9regtelen%C3%ADt%C3%A9s/vir%C3%A1g-szil%C3%A1gyi/571508362863332

Karácsonyig már nem fogok új bejegyzést írni, úgyhogy ezúton kívánunk nektek, minden kedves barátunknak és olvasónknak Meghitt, Boldog, Szeretetben gazdag, Áldott Karácsonyt!

Köszönjük a sok-sok támogatást amit tőletek kapunk!

Virág és Ádi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr624977310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása