2012.12.09.
22:13

Írta: Szilágyi Virág

Vakolat és szigetelés

Bár december elején beköszöntött a tél, a hó és fagy, de a kőműves fiúk rendíthetetlenül dolgoztak azon, hogy minél hamarabb otthont tudjanak nekünk varázsolni.

Az előző bejegyzéseben láthattátok, hogy készülnek a válaszfalak és a tető.

Mostanra a falak nem hogy elkészültek, de gyönyörűen be is vakolták őket. Olyan sík és egyenes felületet varázsoltak a téglakompozícióra, hogy a vízmértéket bárhová tesszük, mikrométerre pontosan középen fekszik a buborék. Kézzel ilyen szép munkát végezni, ilyen gyorsan... ritka az építőiparban.

Belső vakolat

Kép 482.jpg

A vakolás mellett a talaj vízszigetelését és megcsinálták

Kép 488.jpg

Kép 498.jpg

Erre a vízzáró szigetelésre jön még a 8cm-es lépésálló szigetelés, arra pedig lehet már tekerni a padlófűtés csöveit.

Míg a falak száradtak, addig elkezdték a mennyezet szigetelését is. 20 cm vastag kőzetgyapot szigetelő anyag került a "plafonra". Erre jön majd mennyezetfűtéssel felszerelt gipszkarton.

Kőzetgyapot

Kép 495.jpg

Bár a nyílászárók helye be van fóliázva, így is nagyon hideg van a "házban", nehéz ilyen időben dolgozni. Az ablakok és az ajtók szerdán végre beépítésre kerülnek. Utána már be lehet kötni a kandallót, és be lehet fűteni, hogy gyorsabban száradjanak a falak, és ne fázzanak akik a belső munkálatokat végzik..

A hét elején leesett az első nagyobb hó, melynek következtében kicsit nehezebb volt a házunkat megközelíteni a hegy tetején, de akinek sikerült, nagyon megérte, hiszen ez a látvány fogadta a "kertből":

Kép 493.jpg

Nagyon várjuk már, hogy erre a látványra ébredjünk minden reggel (persze csak télen), és szerencsére már nagyon közel vagyunk ehhez. Köszönjük szépen mindenkinek, aki azon fáradozik a nagy hidegben is, hogy minél hamarabb belakjuk ezt a kis teret.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr124956737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása