2013.01.14.
18:57

Írta: Szilágyi Virág

Víz, fűtés, szigetelés

Az ünnepek alatt sem álltunk tétlenül. Férjem és apósom apukám segítségével a két ünnep között megcsinálták az egész ház vízvezeték rendszerét és a kiállásokat.

A képen a hideg és meleg víz vezetéke, valamint a cirkulációs vezeték látható.

házunk 012.jpg

A cirkulációs vezeték nagyon hasznos dolog, hiszen általa a melegvíz-hálózatban állandó a keringés, ezért majd ha bárhol kinyitjuk a meleg vizet, nem kell várni, míg kifolyik a hideg, hanem egyből meleg jön a csapból.

Ezen a képen a falbaépíthető zuhany csaptelep kiállása látható.

házunk 015.jpg

A vezetékek mellett beépítésre került a falba a Grohe wc tartály is.

házunk 013.jpg

Ez természetesen körbe lesz burkolva és csak a nyomólap fog látszódni belőle.

Miután elkészült a teljes vízvezeték, következhetett a lépésálló szigetelés. 8 cm vastag lépésálló, hungarocell szigetelőanyagot használtunk. Férjem és apukám 3 nap alatt méretre vágták és az egész ház aljára leraktak az anyagot.

Lépésálló szigetelés:

házunk 010.jpg

Erre a szigetelésre került a hőtükör. Ez egy fólia, és abban lesz segítségünkre, hogy a padlófűtés által kibocsátott hőt visszaveri, így nem az aljzatbetont fűti majd, hanem fölfelé száll a meleg levegő.

A hőtükörre kerültek a vashálók. Kicsit macerás volt ezeket is méretre vágni, és egymáshoz igazítani, hogy a négyzetek hálóban fussanak tovább. Fontos odafigyelni a folyamatosságra, hiszen a háló nyújt majd segítséget a padlófűtés letekerésénél.

Hőtükör és vasháló a lépésálló szigetelés felett:

házunk 017.jpg

Erre a vashálóra pedig már le lehetett tekerni a padlófűtés csöveit. Vagyis lehetett volna, ha nem lett volna nagyon hideg, hiszen a hidegben nem hajlik a vezeték, ezért jól be kellett fűteni, hogy hajlítani lehessen a padlófűtés csövét. 2 teljes nap alatt végeztek is a teljes padlófűtés lerakásával és az osztó-gyűjtő doboz beüzemelésével.

Összesen a 111 m2-en 8 kör padlófűtés került kivitelezésre.

1. kör: 1. szoba

2. kör: fürdő szoba

3. kör: előszoba és a nappali egy része

4. kör: nappali másik része

5. kör: konyha

6. kör: garázs

7. kör: tárolók és gardrób szoba

8. kör: 2. szoba

Padlófűtés letekerve:

házunk 019.jpg

Osztó-gyűtjő:

házunk 020.jpg

A padlófűtésre már jöhet is a beton, majd ha megkötött a burkoló már kezdi is a padló burkolását. Elméletileg a holnapi nap folyamán kezdték volna a betonozást a fiúk, de 40 cm hó esett, és sajnos nem fog tudni feljönni a teherautó, aki a sódert hozná a betonozáshoz. Így nem tudjuk mikor folytatódhatnak a munkálatok. Reméljük ez az ítéletidő hamar elvonul, és folytathatjuk a munkálatokat. Már a hajrában vagyunk! ;)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr265018251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cs* 2013.02.13. 13:40:29

Szia!

Megkérdezhetném, hogy milyen csővezetéket és milyen hőszigetelést használtatok a hideg és a melegvíz (HMV) vezetékeken? Vagy előre szigetelt csővezeték volt?

Köszönöm.

Csaba

Szilágyi Virág 2013.02.14. 11:24:48

@Cs*: Szia Csaba!
Az összes cső ötrétegű vezeték és mindegyik lépésálló védő csőben van, külön hőszigetelve nincsenek.
Üdv.
Virág
süti beállítások módosítása