2013.03.20.
15:51

Írta: Szilágyi Virág

Egy lépéssel közelebb a használatbavételihez

Sikerült megtudnom, hogy mi is kell a használatbavételi engedélyhez. Ez azért fontos, mert a bank a hitelösszeg x %-át visszatartja a használatbavételi engedély megszerzéséig, sőt, az állami támogatáshoz sem jutunk addig hozzá. A kettő együtt pedig pár millió forint, ami igen jól jönne.

A használatbavételi engedély feltétele:

- folyóvíz a házban (ez már adott)

- fűtés a házban (az előző bejegyzésben olvashattátok, hogy működik a fűtésünk, azóta a geo áramot is bekötötték, tehát már ez is adott)

- csatorna rákötés (a régi szomszéd a rákötés összegének a felét odaadta szerencsére, kipótoltuk az összeget, és a héten el is intéztük, így már ez is rendben van)

- áram a házban (egy ideje már ez is adott)

- nyílászárók, tető (ez is megvan)

- biztonságos világítás és kapcsolók (hát ez sajnos még hiányzik)

Ahhoz, hogy a világítást és kapcsolókat be lehessen szerelni még sok minden hátra van.

De inkább írok nektek arról hogy mi is történt eddig.

Miután szegény burkoló barátunk sok centiméternyi padloponnal és csemperagasztóval teljesen sík felületet varázsolt mindenhova, kezdődhetett is az aljzat burkolása.

Elsőként a garázs burkolata készült el. Azt gondoltuk az elején, hogy a garázsba elég lesz, valami olcsó gress lapot venni, hiszen ott úgyis csak a kocsi áll, mindegy mivel van burkolva. A brico store áruház azonban pont a csempekeresős időszakunkban vonult ki a piacról, így olyan mértékű akciót fogtunk ki, hogy magunk is alig hittük el. Potom összegért jutottunk hozzá egy drága olasz csempéhez. Így majdnem a garázsban van a legjobb minőségű csempe :)


image_3.jpeg

A következő a nappali volt, két oldalról indított a burkoló, az egyik oldalon világosabb szürke lesz:

image_6.jpeg

A másik oldalról pedig grafit szürke indul:

image_5.jpeg

A kettő találkozása pont a folyosó vonalában lesz, ott a két szín kombinációjával ellátott dekorcsempe csík fut majd bele a kandallóba:

image_4.jpeg

Itt a képen még kicsit koszos és poros, de már ki van fugázva. Ez a csík választja el egymástól a konyhát és a nappalit. Elkészült még a folyosó burkolása is, ahol még világosabb csempe közt tűnik fel ilyen dekorcsempe, de sajnos nem készült róla fotó. Most pedig, hogy a festők elkezdhessék a munkájukat le van takarva és le van ragasztva a csempe, hogy ne legyen baja a sok létrázástól. A csempék kiváló minőségű csempék, pei IV-es keménységűek és 45x45 cm-es nagy lapok.

A fürdőszoba is elkészült, a padlóról most ott sem tudok képet mutatni, viszont az előző bejegyzésben említett tükör mozaik végre a helyére került:

image_1.jpeg

Mára minden ki van fugázva és le van burkolva. A festő is elkezdte a héten a munkáját, egyszer le is glettelt már minden falat, hogy tudjon száradni.

image.jpeg

Holnap kezdik a fiúk felszerelni a mennyezetre a gipszkartonokat. Amint megvan, lehet festeni a lakást, majd a villanyszerelő érkezik a szerelvényekkel és máris intézhetjük a használatbavételit.

Bár ez nagyon jól hangzik, mégis ez alsó hangon még min. 1 hónap és pár millió forint mire mindent "felöltöztetünk". De nagyon szépen haladunk és egyre közelebb van a vége!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr925152013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása