2012.09.21.
22:12

Írta: Szilágyi Virág

Jogerős építési engedély

Az utolsó bejegyzés írásánál azt gondoltam, hogy minden sima ügy lesz, a szomszédaink aláírják, hogy lemondanak a fellebbezési jogukról és pár nap múlva jogerőre emelkedik a határozat. Hát tévedtem... Kiderült, hogy a néni, aki meghalt, csak haszonélvező volt, de mivel 1998 óta nem él, már a család nem nagyon tudta hol és kin keressék a halotti anyakönyvi kivonatot. Ezért a helyi anyakönyvvezető segítségét kértem, kinyomoztuk a népességnyilvántartóból, hogy hol halt meg a néni, és megkértük az illetékes anyakönyvvezetőtől, hogy küldje meg nekünk a kivonatot. Pontosan 20 nap telt el, de ma reggel örömmel láttam a postán, hogy megérkezett a kivonat. Azonnal el is szaladtam vele az építészhatósághoz, ahol olyan kedves volt az ügyintéző hölgy, hogy azonnal megcsinálta, és 30 perc múlva már a kezemben tartottam a jogerős határozatot.

A leendő házikónk:

névtelen.JPG

Gyorsan felhívtam a pénzügyi tanácsadó barátomat, hogy már az utolsó hiányzó papír is megvan, most azonnal indulok hozzá, és intézzük a hitelt mihamarabb. Délután már a bankba is elszaladtunk, hogy minél gyorsabban kezdetét vegye a folyamat. A teljes ügyintézés a folyósításig kb. 5-7 hét - ezt még pénzügyes koromból tudom - viszont ennyi időnk nincs várakozni, mert kifutunk a jó időből. Addig megoldjuk családi és egyéb segítséggel, amit majd a hitelből visszapótolunk.

"Szerencsénkre" az államilag kamattámogatott dolgokhoz és a szocpolhoz millió egy feltételnek kell megfelelnünk, 200 féle igazolás kell az OEP-től, a NAV-tól és a még sosemhallottamróla szervtől is. Nem egyszerű, és kicsit nehéz lesz megfelelni a kritériumnak, de az értékbecslést sikerült megrendelnünk, talán kicsit előrébb vagyunk már, és nyertünk egy kis időt, hogy átgondoljuk hogyan legyen kicsit gördülékenyebb az ügyintézés (ki legyen adós-adóstárs, milyen módon igazoljuk a jövedelmeket stb.)

Holnap reggel véglegesítünk mindent a munkálatokat elkezdő brigáddal, és ha minden igaz hétfőn megtörténik az első kapavágás a telken.

Tehát kedves barátok, rokonok, ismerősök, lehet jönni alapot ásni :)

Ígérem a többi bejegyzés már izgalmas és fényképdús lesz, minden folyamatot szeretnék írásban és képben is megörökíteni.

Éééééééés akkor indul a mandulaaaa!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr174794973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása