2012.10.20.
10:18

Írta: Szilágyi Virág

Tovább falazunk és koszorúzunk

Nagyon nagy szerencsénk van az időjárással, hiszen az elmúlt héten csak egy nap esett az eső. Sajnos így aznap nem tudtak dolgozni a fiúk, és a hét végére pont lehetne rendelni a betont, de munkaszüneti napon nem jönnek a betonosok, így arra szerdáig várni kell.

Elkészültek körben a falak, az ablakok és a bejárati ajtó helyei ki vannak hagyva. Ezt eddig a tervekről nem is láttuk, hogy ilyen hatalmas ablakaink lesznek. Nagyon világos lesz a lakás, gigantikus méreteket öltenek az üvegfelületek. A héten kértünk is árajánlatot az ablakokra. Első körben olyat szerettünk volna, amit tavaly Németországban láttunk, hogy az ablak kerete antracit színű legyen. Így a keret kívülről lett volna antracit (harmonizálva a cserép színével), belülről pedig fehér, hogy ne zavarja a belső színeket. A következő lépés a redőny színének és mechanikájának kitalálása volt. Végül arra jutottunk, hogy a redőny keretszerkezetétől alig látszódik majd a szép szürke ablakkeretünk, így az ablakok végül fehérek lesznek, és maga a redőny lesz antracit színű.

Falak ablakok nélkül:

falak1.JPG

Mint ahogy a képen látszódik is (:D) elkészültek a tartó betonoszlopok. Ezek vasalva vannak és kiöntve betonnal, majd szigetelve. Alul vízálló szigetelő anyaggal (a rózsaszínnel), fent pedig simával (fehér).

beton oszlop szigetelés.JPG

Nagyon jó érzés bent állni a házban, elképzelni mi mekkora lesz, és mi hol lesz. Néha nagyon kicsinek tűnik minden, néha pedig megbizonyosodok róla, hogy bőven lesz itt helye mindennek. Izgalmas tervezgetni, hogy itt lesz a konyhapult, itt egy ülőgarnitúra, itt ez ott az stb...

Mutatok egy képet belülről, itt a bejárati ajtó látszik, és a falak tetején a koszorú vasalása.

bejárati ajtó.JPG

Előnézetből a garázs:

garázs.jpeg

Megkezdődött a zsaluzás és az első gerenda elhelyezése:

gerenda, zsaluzás.jpeg

Arra kérnék minden kedves bolgolvasót, hogy kezdjen el esőtáncot járni, hogy náluk essen inkább, ne Csobánkán. :)

Ha a következő két hetet kihúzzuk eső nélkül, akkor nyert ügyünk van az idei költözést illetően, mert tető alá kerül a házikó. Drukkoljatok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr934859233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása