2012.10.05.
17:00

Írta: Szilágyi Virág

Alapok alapja...

Az alap kiásása után sok dolgos férfikéz tüsténkedett azon, hogy minél hamarabb ki lehessen önteni betonnal a szép kis "labirintusunkat". Ahhoz, hogy ez jöhessen, kézzel még a gép után dolgoztak a fiúk, hogy minden vájat akkora legyen, amekkorának lennie kell. Mikor már megfelelő méretű volt minden, kezdődhetett a vasalás. Én utálok vasalni, de ez sokkal de sokkal rosszabb vasalás, ezt még jobban utálnám.

Betonacél szálakból varázsoltak egybefüggő téglatesteteket, amiket lefektettek a kiásott alapba. /Bocsánat, ha valaki szakmailag hozzáértő olvassa, gondolnom kell a laikusokra, és a barátaimra is :)/

Tehát ilyeneket vágtak, hajtogattak bele:

Kép 015.jpg

Mikor ezzel készen lettek, jöhetett a beton. Siettem haza a munkahelyemről, hogy megnézzem hogy is kerül bele. Még csak azt a verziót ismertem, mikor saját betonkeverővel keverték a munkások és hordták talicskával a betont a helyére. Na itt nem ez volt. Jött két gigantikus gépezet. Az egyiknek felnyúlt a karja nagyon magasra, és onnan leereszkedett a vége a mélyedés fölé. Ez volt a pumpa, ami a nagy tartályból odapumpálja a kész betont, ahova kell. Hihetetlen számomra, hogy ilyen gépezetek léteznek. Nagyon érdekes volt, és kb. 3 óra alatt meg is volt vele minden.

Pumix

pumix.jpeg

Miután a 29 m3 beton a helyére került, a fiúk beletűzdeltek acélszálakat és másnap a zsalukövet is a helyére tették, ami az épület lábazatát adja majd. Közben a férjem és apósom (de furcsa még ez a megnevezés) berakták a lefolyócsöveket, és megcsinálták a vizes helységekbe a kiállásokat.

  Kép 464.jpg 

 Kép 465.jpg

Elkészült az acélháló, jöhet rá a beton:

pumix + pulisz.JPG

Így állunk most. Pár napig pihen, aztán indulhat a falazás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr324821420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása