2012.11.16.
12:01

Írta: Szilágyi Virág

A folyamat tetőpontja

Kedves Olvasók, Barátok, Érdeklődők.

Három hete láthattátok, hogy elkezdtek emelkedni a falak. A koszorú körben és keresztben is ki lett öntve betonnal, aminek bő egy hetet állnia kellett, hogy megfelelően megkössön, hiszen nem kis tetőszerkezet kerül rá.

Sajnos a november elejei időjárás nem éppen az építkezésnek kedvezett, sokat esett az eső, áztatta a falakat, de ami a nagyobb probléma volt, hogy a fúk sem tudtak addig semmit csinálni.

Szerencsére a hét eleje óta szárazabb az idő, így az ácsok neki is álltak a tetőszerkezet építésének.

Koszorú, vas-beton gerenda

Házunk 007.jpg

Nagyon szép faanyagot sikerült vásárolnunk, az ácsunkat szerencsére ismerték a fatelepen, és lehetőséget biztosítottak neki, hogy amit ő kiválogat, az kerüljön a teherautóra. Így nagyon jó minőségű gerendákból tudunk tetőszerkezetet építeni.

Nekem az első kérdésem az volt, mikor megláttam a gerendákat, hogy miért zöld??? Hát nem azért mert megázott és penészes lett, hanem mert egy speciális gombaölő anyaggal van lekezelve, így sokkal tartósabb lesz és megóvja az anyagot mindenféle károsító hatástól.

Belülről

Házunk 005.jpg

Házunk 001.jpg

Utca frontról

tetősz_1.JPG


Remélhetőleg holnap estére fólia alá kerül a ház, és így az eső sem fogja belülről áztatni a falakat.

A fóliázás után indulhat a belső vakolás, majd amíg az szárad, rákerül a cserép is.

Idő közben megrendeltük a nyílászárókat és a redőnyöket, valamint a garázskaput. Az ajtó és a garázskapu antracit színű lesz, mint a cserép; az ablakok kerete fehér, de a redőnyöket antracit színű aluból kértük készíteni. Elvileg két hét múlva érkeznek is.

Szép lassan pedig felöltözik a házikó.:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr984909954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása