2012.11.25.
10:52

Írta: Szilágyi Virág

Alakulunk, már majdnem olyan, mint egy ház

Szerencsére nem tudok olyan tempóban új bejegyzéseket generálni, mint amilyen iramban változik a helyzet.

Múlt héten mire feltöltöttem a képeket a bejegyzéshez, már le is fóliázták a tetőt. Ez azt jelenti, hogy már egy hete akár szakadhatna is az eső, belülről már nem áznának a falacskák.

Egy hét alatt nem csak a tető lett lefóliázva, hanem elkezdték, sőt tegnap már be is fejezték a válaszfalakat is. Eddig a képeken csak körben láthattátok a falat, amit 38-as protherm téglából építettek fel (erre jön majd még a 10 cm kőzetgyapot szigetelés), de mostanra már a belső falak is elkészültek, 10-es téglából.

Válaszfalak

Kép 470.jpg

Most már látni, hogy melyik szoba mekkora lesz.Eleinte nagyon kicsinek tűnt, most így hogy be tudunk menni a falak közé, tűrhető a szobák mérete, csak nagyon furcsa, hogy a szép nagy térből sok pici lett.

Válaszfalak készen

Kép 477.jpg

Amíg bent a falak épültek, kint is nagy munkálatok folytak. Apukám, aki bádogos, megcsinálta az ereszcsatornákat. Gyönyörű antracit színű lett az is. Sőt, amíg a tetőn készült a csatorna, lent a földben is. Ugyanis most már ki lehetett ásni a szennyvíz útját, és le lehetett fektetni a csöveket. Gondolva arra, hogy ha pár éven belül nem, de esetleg 10-15 év múlva dugulás lesz, ne kelljen a szép csempét a ház alatt felverni, nem a ház alá fektették a vezetéket. A konyhához és a fürdőszobához is kívülről megy be a vezeték, így egy esetleges dugulás esetén majd csak a kertet kell felásni. Sőt, hogy még ez se forduljon elő, a szokásosnál nagyobb csövet fektettek le, így 110-es csövekben juthat majd el a szennyvíz a csatornahálózatba. A vezeték férjem és apósom műve, úgyhogy ez is remek munka lett. :)

A szennyvízvezeték

Kép 473.jpg

A válaszfalak elkészülte után, kezdődik is majd belülről a vakolás. Mivel nem nyár van, ezért kicsit segíteni kell a szárításban, ha nem szeretnénk, hogy hetekig száradjon a vakolat. Ezért drága kis férjem elindult kandalló vadászatra. A kéményünk már megvan, a nyílászárók a jövő héten érkeznek, és ha már zárható lesz a ház, be lehet építeni a kandallót, amibe be tudunk majd gyújtani és segíti a meleg a szárítást. Tehát Ádi elindult kandallót venni, kinézett egy nagyon jót, és mivel az most csak 60.000 Ft.- szaladt is érte. Pár óra múlva hívott telefonon, hogy húúúú milyen jó kandallót vett végül, ezt is tudja, meg azt is tudja, meg képzeljem pillangó szelep is van benne (ez nem tudom mit jelent, de tetszik az elnevezése), és magyar gyártmány és hűűű. Hát azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy ez nem a 60.000 Ft.-os volt... Sebaj, ez az első olyan tétel, aminél többet fizettünk, mint amire kalkuláltunk, de Ádi szerint "nagyon megérte", én meg elhiszem, úgyhogy örülök, hogy már kandallónk is van, vagyis lesz ha kiszállítják a jövő héten.

Tegnap reggel meghozták a cserepeket is. Nagyon meglepődtem, hogy milyen nagy és milyen nehéz egy cserép. Lentről olyan kicsinek tűnik, hát nem az. Ádi odaadta a kezembe, és alig bírtam el. Egy db cserép 4,6 kg!!!

És ebből több mint 2000 darab kell a tetőre. Így már értem miért olyan fontos a tetőszerkezet.Nagyon szépek a cserepek, felület kezelt cserepek, ami azt hiszem azt jelenti, hogy nem kopik, meg nem árt neki a fagy és a hó, sőt képzeljétek 30 év garancia van rá!

Szóval reggel hozták a cserepet, és mikor ebéd előtt felszaladtunk megnézni, hogy hogy is áll, már ez a kép fogadott minket:

Tetőfedés

Kép 479.jpg

Gondolom mire ez a bejegyzés megszületik, már kész is van a tetőnk. Nagyon nagy iramban haladnak a fiúk, elképesztő mit művelnek egy nap. És nem csak a gyorsaság elképesztő, hanem hogy mindezt nagyon precízen és szépen csinálják. Hihetetlen. Nagyon köszönjük nekik.

Pont most kaptam egy mms-t, jól gondoltam. :)

Ez a jelenlegi állapot:

teto.jpeg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szylak.blog.hu/api/trackback/id/tr704924158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angel0914 2012.11.30. 19:06:16

Szia! Nagyon ügyesek vagytok! A házasodunk fb oldalán mondták a lányok, hogy csináltál egy ilyen oldalt, és szerintem nagyon hasznos!! Mi is jövőre akarjuk elkezdeni az építkezést a párommal, az esküvőnk után. :) Remélem addig sok ötletet merítek tőled/tőletek.
süti beállítások módosítása